FAQ

Vanliga frågor om Flex

Hur fungerar Flex?
Bindväven som bildar brosket i hunden och kattens leder har en helt unik förmåga att återuppbygga sina viktigaste beståndsdelar i takt med att de utsätts för slitage och ansträngning. Ledbrosket består bland annat av celler som kallas kondrocyter. Dessa bildar en slags bindväv (den så kallade matrixen) och som ger brosket dess elasticitet och stadga.

Påfrestningen och kraven på ledbrosket att nybilda sig kan öka upp till 2-3 gånger det normala när kroppen utsätts för ökad belastning. Om råmaterialet (=näringsämnena) för dessa byggstenar inte finns tillgängliga i tillräcklig mängd försämras nybildningsförmågan hos kondrocyterna och bindvävnadens återuppbyggnadsförmåga minskar.

Flex tillför de råmaterial som behövs för nybildning av bindvävnad i lederna. Glukosamin och kondroitin bildas naturligt i kroppen, men i vissa perioder i livet (till exempel vid hög ansträngning, långvarigt slitage eller hög ålder) kan ett extra tillskott vara värdefullt.

Vilka djur mår bra av ett dagligt tillskott av Flex?
De flesta hundar och katter blir allt mer osmidiga med åldern. Och de blir ofta lite latare och mindre lekfulla. I många fall kommer stelheten smygande. Kanske får den lite svårare att resa sig, kanske blir den ovillig att hoppa in och ut ur bilen, kanske vill den inte gå i trappor… eller så märker man bara att den inte är lika arbetsvillig, pigg eller glad som förut. Detta är ofta en helt naturlig process och ett tecken på ett normalt åldrande, men när rörligheten minskar mer än vad som känns bra kan ett dagligt tillskott av Flex vara mycket värdefullt.

Lathund: Om du svarar ja på en eller flera av nedanstående frågor kan ett extra tillskott av Flex vara värdefullt för din hund eller katt. Är din hund eller katt:
– Ovillig att hoppa, till exempel in och ut ur bilen
– Mindre lekfull än normalt
– Ovillig att gå upp för trappor
– Långsam när ni är ute och promenerar
– Sätter, lägger eller reser sig långsamt och försiktigt
– Stel när den reser sig efter vila
– Mer ovig eller klumpigare än tidigare
– Mer ovillig att bli vidrörd än tidigare

Vad innehåller Flex?
Flex innehåller en skräddarsydd och välgörande blandning av Glukosamin, Kondroitin, aminosyroroch olika läkeörter som fungerar som kraftfulla antioxidanter. Ingredienserna håller en mycket hög renhetsnivåoch fyller var för sig en primär funktion i kroppens bindvävssyntes.

Glukosamin hjälper kroppen vid förnyelse av ledbrosk, ben, muskler, ledband och senor. Glukosaminbildasnormalt i kroppen, men vid påfrestningar, hård ansträngning, motion på hårt underlagellerökad ålder kan ett dagligt tillskott vara mycket värdefullt. Glukosamin är speciellt välgörandetillsammansmed aminosyran methionin, som också ingår i Flex.

Kondroitin är ett kroppseget ämne som bidrar till att upprätthålla en normal funktion i lederna.Broskvävnad har ingen egen blodtillförsel utan de näringsämnen som brosket behöverfårdet från omkringliggande vätska. Vid rörelse flödar vätskan och näringen blir tillgänglig.Kondroitin drar till sig vätskan och gör den mer lättåtkomlig för brosket. Upptaget av kondroitin påverkas positivt av mineralenmangan- det är därför viktigt att denna förekommeri rätt mängd i ett tillskott som innehållerkondroitin.

Curcumin utvinns ur gurkmeja och är det som ger till exempel curry dess gula färg. Curcuminären stark antioxidant och har använts i den traditionella orientaliska läkekonsten mer än tusen år. Curcumin är särskilt välgörande i kombination med den essentiella aminosyranfenylalanin.Curcumin är mycket känsligt för luft, fukt och ljus. Detta ställer speciella krav på odling,skörd, bearbetning, transport och förpackning. Gurkmejan i Flex kommer från en europeisk leverantör som är specialiserad på rena och högkvalitativa örter och örtextrakt till kosttillskott.

Brännässla är känt ända sedan det gamla romarriket för sina välgörande egenskaper. Det är en stark antioxidant och innehåller höga halter av bioflavonoider, vitaminer och mikromineralersom är värdefulla för kroppens och ledernas optimala funktion.Flex kan bidra till att din hund/katt får behålla sin livsglädje, naturliga rörlighet och aktivitetsnivålängre. Flex är speciellt lämpat för stora eller mycket aktiva hundar och för hundar och katter som börjar bli lite äldre.

Vanliga frågor om Omega Skin

Hur mäter jag enklast upp rätt mängd Omega Skin?
Enklast är att använda sig av ett vanligt kryddmått eller tesked. 1 kryddmått motsvarar ca 1 ml, och 1 tesked motsvarar ca 5 ml.

Vad innehåller Omega Skin?
Omega Skin innehåller en hög mängd biotillgänglig (alltså att den lätt tas upp av hunden/kattens kropp) GLA i form av en olja från läkeväxten jättenattljus. Omega Skin innehåller även andra essentiella fettsyror från naturlig och stabil sardinolja och rapsolja som också bidrar till en hälsosam hud och päls. Omega Skin har en sammansättning som är framtagen speciellt för att hålla huden balanserad, hälsosam och välmående på din hund och katt.

Vad är Omega Skin bra för?
De speciellt utvalda och helt naturliga omega-fettsyrorna som ingår i Omega Skin kommer från familjerna 3, 6, 7 och 9. Vi vet att det är just dessa fettsyror som är väsentliga för att hålla hunden och kattens hud hälsosam och fräsch. Omega Skin ges som ett dagligt fodertillskott till hund och katt för att bibehålla och vårda deras hud och päls.

Vad är essentiella fettsyror?
Essentiella fettsyror är näringsämnen som kroppen inte själv kan producera utan måste tillföras via kosten. Essentiella fettsyror är nödvändiga för många av cellernas funktioner och för att bevara en problemfri hud.

Vad är GLA?
Gammalinolensyra (GLA) bildas normalt i kroppen från linolsyra LA, som också är en viktig fettsyra. LA finns i stora mängder i vegetabiliska oljor, men kan inte användas av kroppen innan det omvandlats till GLA. GLA finns i mycket hög mängd och med absolut bästa biotillgänglighet i växten jättenattljus som ingår i Omega Skin. Problemet är att många individer kan ha svårt att omvandla LA till GLA. Om inte tillräckligt med GLA bildas utifrån de essentiella fettsyrorna i kosten kan det uppstå bristsjukdomar. Äldre hundar och katter, allergiska djur, hundar och katter som håller på att återhämta sig efter sjukdom eller som lider av kroniska sjukdomar (t ex sockersjuka, leverproblem eller immunförsvarsstörningar) kan ha en nedsatt förmåga att omvandla LA i kosten till GLA.

Varför behöver katter Omega Skin?
Katter kan inte omvandla GLA överhuvudtaget. All nödvändig GLA måste därför tillföras vis kosten. Katter har dessutom ett extra högt behov av stabila Omega-3 fettsyror i sin kost då de saknar ett enzym som är viktigt för att ta upp Omega-3.

Vad händer vid brist på GLA?
En av de viktigaste funktionerna av GLA hos både människor och djur är att hålla huden frisk. Vid brist på GLA (och andra essentiella fettsyror) blir huden torr och fjällig, pälsen matt och klåda kan uppstå. När djuret kliar sig förvärras tillståndet och det kan leda till håravfall, rodnad, svullnad och förtjockning av det översta hudlagret. Detta är ofta början till en ond cirkel med klåda och ett kliande som kan vara svårt att bryta. Forskning visar att ett dagligt tillskott av väl avvägda essentiella fettsyror är värdefull för de allra flesta hundar och katter med problematisk hud.

Varför innehåller Omega Skin fiskolja också?
Naturlig och stabil sardinolja är välkänd för sin goda anti-inflammatoriska och hälsouppbyggande verkan. Det är givetvis mycket positivt för hudens balans och hälsa. Det är också viktigt att komma ihåg att alla fettsyror samverkar, både inom och mellan de olika familjerna. Bästa resultat uppnås därför när man ger ett tillskott som innehåller helt naturliga och omanipulerade (alltså inte kemiskt manipulerade eller uppkoncentrerade) fettsyror. Naturen vet bäst helt enkelt…

Varför innehåller vissa andra produkter mer GLA?
När man väljer produkt kan man inte bara titta på procentinnehållet av en viss olja. Det viktigaste är hur tillgänglig den oljan är för kroppen och jättenattljus har den högsta biotillgängligheten av alla GLA-källor.

Exakt vilka fettsyror innehåller Omega Skin?
Råvaran i Omega Skin är naturlig och stabil sardinolja (70 %), rapsolja (20 %) och jättanattljusolja (10%)

Omega Skin innehåller fettsyror ur familjerna Omega 3, 6, 7 och 9. Varav de viktigaste är:

  • EPA (Eicosapentaen syra)
  • DHA (Docosahexaen syra)
  • DPA (Docosapentaen syra)
  • ALA (Alfa-Linolen syra)
  • GLA (Gamma-Linol syra)
  • Olein syra
  • LA (Linolsyra)

Varför har ni valt små flaskor?
Visst kan man köpa billigare fiskoljor i stora plastflaskor. Men man får vad du betalar för. Det är direkt olämpligt att förvara fiskolja i plastflaskor eftersom den då reagerar negativt med materialet i förpackningen. Färgade glasflaskor är ett alternativ, men vi tycker att glas är ett olämpligt material när man har med djur att göra. Därför har vi valt en aluminiumflaska med en specialbehandlad insida som garanterar att oljan håller sig fräsch och stabil – och därmed nyttig och välgörande.

Stora förpackningar fiskolja som man öppnar ofta är inte heller bra. Oljan hinner i de alldra flesta fall härskna långt innan förpackningen är slut. Och att ge sitt djur en härsken olja är faktiskt sämre än att inte ge någon alls!

Vanliga frågor om Shine

Vad innehåller Shine?
Shine innehåller en skräddarsydd kombination av mer än 20 vitaminer, mineraler, läkeörter och aminosyror som bidrar till att förbättra kvaliteten på din hund och katts päls och klor. Den är särskilt rik på B-vitaminer, kisel, zink, pantotensyra och biotin. Shine innehåller ingen jäst och passar därför bra även för hundar och katter som är känsliga för just jäst.

Hur fungerar Shine?
Shine ökar cirkulationen i de allra finaste kärlen som finns vid pälsens hårrötter och där klorna bildas. Det innebär att näringen i Shine transporteras precis dit där den behövs – när den behövs. Resultatet blir en markant tjockare och glansigare päls samt starka och hårda klor som inte spricker, flisar sig eller slits ner onödigt fort.

När ska man ge Shine?
Shine kan antingen ges som ett dagligt tillskott året runt eller som ett extra stöd i perioder av stress och press, till exempel inför och under fällning och i perioder av hård ansträngning (till exempel tävlingsverksamhet). En god idé kan vara att börja ge Shine några veckor innan speciellt pressande perioder och fortsätta ett par veckor efter att den är över.

Hur snabbt ser man skillnad?
Det kan ta upp till två månader innan Shine uppnår full effekt. Men i många fall börjar man se skillnad inom cirka 4-6 veckor.

Hur länge sitter effekten i?
Ungefär lika länge som det tar för Shine att få effekt. När näringen inte längre når fram dit den ska, blir den päls och de kloämnen som bildas återigen av sämre kvalitet.

Hjälper Shine mot eksem eller problemhud?
Bara indirekt. I och med att Shine ökar näringstillförseln kan även hudens allmänhälsa stärkas något, men Shine är framför allt ett preparat för pälsens och klornas kvalitet – inte ett preparat mot hudproblem.

Min hund/katt fäller onormalt mycket – kan Shine hjälpa?
Ofta kan man se att hundar eller katter som äter Shine sätter ny päls både snabbare och mer effektivt än andra individer. Resultatet blir kortare fällningsperioder och djur med både tjockare, starkare och vackrare päls än tidigare. Shine fungerar också ofta bra för individer som går runt och ”småfäller” hela tiden.

Kan man borsta och/eller tvätta hunden/katten mer sällan om den äter Shine?
Shine är ett näringstillskott för pälsens och klornas kvalitet. Det är ingen ersättning för en god pälsvård.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someonePrint this page